Schermafbeelding 2014-05-11 om 20.42.22

Vissen in Strijen en omgeving

Op deze pagina kunt u lezen welke vergunningen u nodig heeft wanneer u wilt vissen  in het viswater van de Rietvoorn en waar u deze kunt aanschaffen.

Volwassenen

Bent u ouder dan 14 jaar, dan heeft u de VISpas nodig. De VISpas is het lidmaatschapsbewijs van een vereniging. Bij de VISpas krijgt u lijsten van viswateren waar u mag vissen. Het is dan toegestaan om met twee hengels te vissen.

Bij iedere vereniging waarvan u lid bent krijgt u een VISpas, het bewijs van lidmaatschap van die vereniging. U hoeft slechts bij één van die verenigingen de landelijke afdracht te betalen, waardoor het een stuk goedkoper wordt om van meerdere verenigingen lid te zijn.

Als u van meerdere verenigingen lid bent, kunt u via de website van Sportvisserij Nederland het teveel betaalde bedrag terugvragen.

Kinderen tot 14 jaar (peildatum 1 januari) hebben een jeugdVISpas nodig van Hengelsportvereniging “de Rietvoorn”.  Met deze Vispas hebben zij dezelfde rechten als volwassenen.

Ook heeft de jeugd deze Vispas nodig om mee te kunnen doen met onze gezellige wedstrijden op de vrijdagavond.

 

Let op!

 

Nieuwe regelgeving voor de wateren binnen het dorp Strijen ( Gemeente Hoeksche Waard )

U vist hier op eigen risico!

In de vijvers en singels van de gemeente mag u niet vissen met een vispas van de vereniging. De gemeente Strijen geeft hier zelf een vergunning voor uit. Helaas weet niemand nog hoe dit werkt.

 

CCI06072014Wanneer u een keer in Strijen wilt vissen in een water dat niet in de gezamenlijke lijst van Nederlands viswateren staat, dan kunt u hiervoor een dag vergunning aanschaffen bij dierenspeciaalzaak Bas Beestenboel gevestigd aan de Kerkstraat 32 in Strijen. Bij aanschaf ontvangt u een lijst van Strijense viswateren.
Let op de dag vergunning word ingeknipt bij aanschaf. Wil je bijvoorbeeld op zondag vissen dan zul je hem eerder die week moeten aanschaffen.